Cuketový bramborák pečený v troubě recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Cuketový bramborák pečený v troubě , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.04.2015
Kategorie receptu: Bramboráky, Chuťovky, Hlavní jídlo, Předkrm, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha
Potřebné ingredience receptu Cuketový bramborák pečený v troubě
- těsto 500 g cuketa
- 4 ks vejce
- 6 lžic hladká mouka
- 2 lžičky majoránka
- 0,5 lžičky mletý pepř
- 500 g brambory
- 7 stroužků česnek
- podle chuti sůl
Postup přípravy receptu Cuketový bramborák pečený v troubě
Oloupeme si cuketu a vydloubeme z ní její střed s peckami a nastrouháme ji do mísy, stejně tak jako oloupané a omyté brambory. Přebytečnou šťávu z nich vymačkáme a vylijeme. Přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a zbytek ingrediencí.
Vypracujeme těsto, které podle chuti dosolíme. Jestli máte rádi bramborák s uzeným, tak si přidejte asi tak 250 g nadrobno nakrájeného uzeného. Tuto hmotu pak vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vkládáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu asi tak 25 minut.
Po vyjmutí z trouby bramborák nakrájíme a můžeme podávat.
Takto udělaný bramborák je výborný a zdravý, neboť není vůbec nasáklý tukem.