Recepty Čínské
Čínské recepty to nejsou jenom recepty na čínské zelí nebo recept na čínské nudle, ale můžete třeba vyzkoušet recept na jarní závitky, které jsou na Dálném východě velmi populární. Recepty na čínská jídla si lidé oblíbili i v našich krajích, a právě z toho důvodu jsme pro vás připravili tuto kategorii čínských receptů. Jde o „rychlá“ jídla, která vám neušpiní moc nádobí. Navíc se čínská kuchyně dělá jenom z čerstvých surovin, a tak nejeden výživový poradce může zůstat v klidu.
Čínské recepty by měly být autentické a inspirující. Dříve se u nás vařila „čína“ ve stylu co dům dal. A přitom stačí poměrně málo. Pánev wok nebo nějaká jiná dobrá pánev, maso, zelenina, mořské plody, vejce a nudle a rýže. Potom nějaká typická asijská omáčka a máte hotové hlavní jídlo, recept z hovězího nebo recept z vepřového masa nebo nějakou příjemně štiplavou omáčku nebo polévku. Hlavní zásada při vaření asijských jídel – připravte, nakrájejte všechny suroviny předem, ať celý recept krásně stihnete.