Recepty Mleté maso
Recepty na mleté maso nemusejí být jenom karbanátky nebo sekaná, které jsou nejčastěji výsledkem domácího zpracování namletého masa. Recepty na mleté maso totiž existují ve stovkách provedení, takže je opravdu z čeho vybírat. My vám nabízíme několik z nich. Velmi oblíbená je například gulášová polévka z mletého masa, lasagne s mletým masem nebo špagety s mletým masem. Nicméně dá se jít ještě dál a trochu si zaexperimentovat. Recepty na mleté maso mají dlouhou tradici v zemích, jako je Řecko, Maďarsko, Srbsko nebo Bulharsko. Pro inspiraci můžete také sáhnout do kuchyní v severských zemích. Ale kam se hrabou na takový recept na játrové knedlíčky nebo na recept na čevabčiči, který ale pochází nejspíše z Maďarska. Recepty na mleté maso se těší velké oblibě pro svoji univerzálnost a cenovou nenáročnost.
Recepty na mleté maso dnes uvaříte snadno, protože se většina obchodníků vrací k potřebné kvalitě. Snad jsou pryč časy, kdy bylo kupované mleté maso plné soli. Ideální variantou je samozřejmě namlít si maso doma a pěkně si nakombinovat hovězí maso, drůbeží maso a vepřové maso. Recepty na mleté maso se potom výborně hodí jako hlavní jídlo, do české kuchyně, na polévky a z mletého masa uděláte také jídla pro děti. Namlít lze ovšem i rybí maso na skvělé rybí karbanátky. Pamatujte na to, že mleté maso musíte uchovávat v lednici nebo na mrazáku, ale po rozmrazení už mleté maso zpátky do mrazáku nedávejte.