Hrnkové knedlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hrnkové knedlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.12.2014
Kategorie receptu: České, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Hrnkové knedlíky
- 1 hrnek mléko
- 1 hrnek hrubá mouka
- 2 ks vejce
- 2 ks rohlík
- 1 lžička sůl
- podle potřeby olej na vymazání
Postup přípravy receptu Hrnkové knedlíky
Z vejcí si po rozklepnutí oddělíme žloutky a bílky. Na malé kostičky si nakrájíme rohlíky. Z bílků si vyšleháme sníh.
Připravíme si mísu, do ní nasypeme hrnek mouky, k tomu přilijeme hrnek mléka, přidáme žloutky a sůl. Pořádně promícháme, přidáme nakrájené rohlíky. Do takto připraveného těsta přimícháváme vyšlehaný sníh.
Připravíme si 4hrnky, které vytřeme olejem a plníme do 3/4. Vkládáme do hrnce s vodou, tak aby hrnky byly potopeny ani ne do poloviny. Hrnec přikryjeme a 30-35minut vaříme. Hrnky vyndáme a necháme chvíli schladnout, vyklopíme a mžeme krájet.
Knedlíky jsou výborné jako příloha k jakékoli omáčce.