Linecké těsto recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Linecké těsto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.04.2018
Kategorie receptu: Cukroví
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Linecké těsto
- 0,300 kg máslo - kvalitní
- 2 ks vaječný žloutek
- 1/2 kg mouka - hladká
- 0,170 kg moučkový cukr
Postup přípravy receptu Linecké těsto
Linecké pečivo patří k vánocům. Ta vůně, chuť to je krása!
Využití lineckého těsta je široké např. na různé moučníky. Postup na těsto je následující.
Na silikonový vál si nasypeme hladkou mouku. Přidáme moučkový cukr a promícháme.
Položíme měkké máslo. Vyklepneme vaječné žloutky a rukama prohněteme.
Hněteme tak dlouho, až nám vznikne krásné těsto.
Uložme do sáčku a dáme do chladničky.
Plechy vyložíme pečícím papírem.
Moukou si posypeme vál a vložíme na něj část těsta. Válečkem si těsto rozválíme a pomocí formiček vykrajujeme.
Zapneme si troubu na 180°C.
Kousky klademe na plech a pečeme do lehkého zbarvení. (cca kolem pěti minut)
Před vánoci namažeme dobrým džemem, oblíbenou náplní, nutelou apod. Ozdobíme bílou nebo tmavou polevou, posypeme kokosem, oříšky, barevnými kuličkami nebo jen lehce cukrem.
Když si vezmeme pár pěkných kousků cukroví a dáme ho do ozdobné krabičky, do celofánu nebo jen převážeme mašličkou, máme drobnou pozornost pro kohokoliv.