Třené těsto recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Třené těsto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 25.06.2022
Kategorie receptu: České, Cukroví, Dezerty, Dobroty, Moučník, Pro děti, Těsta, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, cukroví, dětská jídla, dezert, moučník, těsto
Potřebné ingredience receptu Třené těsto
- 300 g pšeničné polohrubé mouky
- 300 g másla
- 300 g cukru
- 5 ks vajíček
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- sůl
Postup přípravy receptu Třené těsto
Recept na třené těsto nezabere příliš mnoho času při přípravě i pečení a také je nenáročné co do množství a výběru surovin. Třené těsto se skvěle hodí na dortové korpusy, bábovky a moučníky, ale také se hojně využívá o Vánocích. Všechny ingredience na třené těsto by měly mít pokojovou teplotu. Recept na třené těsto k dispozici tady.
--Vajíčka rozklepněte, žloutky a bílky oddělte a dejte je zvlášť do mísy. V další míse vařečkou utřete změklé máslo, k němu přidejte cukr a znovu pořádně utřete.
--Těsto tak bude pórovité a vláčné. (Pro nadýchanější těsto můžete cukr utřít nejdřív s žloutky a máslo přidat pak). Postupně do mísy s máslem a cukrem přidávejte vaječné žloutky jeden po druhém a důkladně třete, až vznikne spojitá hmota. Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
--Vyšlehaný sníh z bílků opatrně vmíchejte do základu těsta a současně s tím přisypávejte mouku s práškem do pečiva. Máte-li těsto moc tuhé, přidejte několik lžic vlažného mléka.