Dvoubarevná bábovka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Dvoubarevná bábovka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.02.2014
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Dvoubarevná bábovka
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 3 ks vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 sklenka olej
- 1 hrnek teplá voda
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 balíček kypřící prášek
- 2 lžíce kakao
- podle chuti
- kokos
- ořechy
- rozinky
- podle potřeby mouka na vysypání
- na ozdobu cukr moučka
- tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Dvoubarevná bábovka
Výborná bábovka, kterou zvládne každý.
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v misce, přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Ušlehaný sníh z bílků vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut na 150 - 160 °C. Potom zvýšíme teplotu na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, jestli je bábovka uvnitř hotová.
Dozlatova upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat.