Borůvková zmrzlina recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Borůvková zmrzlina , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.07.2022
Kategorie receptu: České, Dezerty, Dobroty, Domácí zmrzlina, Ovocné, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, dezert, ovoce, zmrzlina
Potřebné ingredience receptu Borůvková zmrzlina
- 200 ml zakysané smetany
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 150 g moučkového cukru
- 300 g borůvek
Postup přípravy receptu Borůvková zmrzlina
Borůvková zmrzlina a její recept můžete znát z mnoha českých filmů pro pamětníky, protože jde o velice oblíbený životadruh této chladivé pochoutky. Nastane-li čas borůvek, neváhejte a sami sebe pohlaďte. Vždyť si to zasloužíte. Domácí borůvková zmrzlina je jako domácí mazlíček – věrně na vás počká, dokud dosyta nenatrháte plody slasti její. Navíc a bez debat jde borůvková zmrzlina snadno a rychle udělat. Stačí chtít. I lačný zmrzlinožrout nepolíbený praxí při přípravě neslavně neshoří jako lístek borůvkového keře ve vyprahlém srpnu. Borůvková zmrzlina a její recept právě zde.
--Nejprve zakysanou smetanu důkladně vyšlehejte s tvarohem a cukrem.
--Očištěné borůvky rozmixujte a vmíchejte do tvarohu se zakysanou smetanou. Dejte na mrazák, ale po 15 minutách zmrzlinu promíchejte, což opakujte 3krát, dokud směs nezačne tuhnout.
--Mělo by to zabrat asi 6 hodin. Poté borůvkovou zmrzlinu přendejte do ledničky a po 15 minutách podávejte.