Brokolicové karbanátky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Brokolicové karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.03.2022
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Hlavní jídlo, Karbanátky, Pro děti, Rychlá večeře, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, hlavní chod, svačina, vegetariánský recept, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Brokolicové karbanátky
- 1 ks brokolice
- 2 ks vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce strouhanky
- sůl, pepř
- 70 g parmazánu
- 1 stroužek česneku
- olej na smažení
Postup přípravy receptu Brokolicové karbanátky
Tento recept na brokolicové karbanátky je další z řady zeleninových placiček, které tak skvěle nahrazují karbanátky s mletým masem. Pokud tedy doma máte, nebo jste v obchodě narazili na nějakou pěkně zelenou brokolici, neváhejte ani vteřinu, brokolicové karbanátky jsou ta správná volba. Nejenže vás budou strávníci, i ti nejmenší chválit, ale i jim připravíte jídlo, které je bohaté na vlákninu a vitaminy. Další přidaná hodnota receptu na brokolicové karbanátky přinese kousek úlevy začínajícím kuchařům a kuchařkám. Recept na brokolicové karbanátky totiž nepředstavuje žádné složité vaření. Postup přípravy vyniká lákavou jednoduchostí, která rovněž potěší při přemýšlení, jak na rychlou večeři.
Brokolicové karbanátky svoji oblibu pravděpodobně čerpají z popularity různých zeleninových placiček, jejichž pradědečkem jsou bramboráky. Stačí tedy vyměnit brambory za brokolici a máte skvělou večeři, oběd nebo třeba i svačinu, protože brokolicové karbanátky nastudeno potěší ve dne v noci a spolu s čerstvým pečivem a třeba jogurtovým dipem úplně vybízejí k noční přepadovce vaší ledničky. Recept na brokolicové karbanátky, který jsem pro vás připravili, je poměrně konzervativní, takže si jej upravujte podle libosti. Recept na karbanátky z brokolice se vám bude ještě mnohokrát hodit.
--Nejprve nakrájejte brokolici na kousky. Tvrdší košťál na tenká kolečka a takto nakrájenou brokolici v osolené vodě uvařte doměkka.
--Potom uvařenou brokolici spolu s česnekem tyčovým mixérem rozmixujte, aby vznikla hmota hrubší konzistence.
--Ve větší míse rozšlehejte vejce, přidejte parmazán najemno nastrouhaný, strouhanku, mouku a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte směs s brokolicí, kterou mezitím nechte vychladnout.
--Na rozpáleném oleji smažte dozlatova z obou stran. Podávejte, s čím je máte nejraději.