Bramboráky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramboráky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.03.2014
Kategorie receptu: Bramboráky, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bramboráky
- 1 kg brambory
- 2 ks vejce
- 120 g hladká mouka
- 5 lžic mléka
- 2 - 3 stroužků česneku
- mletý černý pepř
- majoránka
- sůl
- 150 g oleje
Postup přípravy receptu Bramboráky
Tradiční česká, křupavá pochoutka, která se jinak nazývá cmunda.
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme, vodu částečně slijeme. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe naběračkou bramborovou směs, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Bramboráky podáváme teplé nebo studené, záleží jen na vás.