Receptuj.cz

Bramboráky recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Bramboráky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.03.2014     Kategorie receptu: Bramboráky, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Bramboráky

Potřebné ingredience receptu Bramboráky

  • 1 kg brambory
  • 2 ks vejce
  • 120 g hladká mouka
  • 5 lžic mléka
  • 2 - 3 stroužků česneku
  • mletý černý pepř
  • majoránka
  • sůl
  • 150 g oleje

Postup přípravy receptu Bramboráky

Tradiční česká, křupavá pochoutka, která se jinak nazývá cmunda.

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme, vodu částečně slijeme. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe naběračkou bramborovou směs, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Bramboráky podáváme teplé nebo studené, záleží jen na vás.

Podobné recepty jako je Bramboráky

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.