Receptuj.cz

Kedlubnové karbanátky recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Kedlubnové karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.02.2022     Kategorie receptu: České, Chuťovky, Hlavní jídlo, Pro děti, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, dětská jídla, hlavní chod, karbanátky, mleté maso, vegetariánský recept, Zelenina

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Kedlubnové karbanátky

Potřebné ingredience receptu Kedlubnové karbanátky

  • 2 kedlubny na hrubo nastrouhané (asi 320 g)
  • 2 vejce
  • 5 lžic křupavé kukuřičné strouhanky (asi 20 g)
  • sůl
  • špetku muškátového květu a další koření dle chuti
  • přepuštěné máslo nebo kokosový olej na smažení (mají vysoký kouřový bod)

Postup přípravy receptu Kedlubnové karbanátky

Kapustové karbanátky jako recept fungují velice spolehlivě, a proto se staly neodmyslitelnou klasikou českých kuchyní. Ale neexistuje pouze recept na kapustové karbanátky. Recept na kedlubnové karbanátky je udělaný ze zajímavé košťálové zeleniny, čímž kedlubna rozhodně je. Lze ji konzumovat jak syrovou, tak tepelně upravenou. Kedlubnové karbanátky obsahují málo kalorií, je bohatá na minerální látky a také, ostatně jako v každé zelenině, v ní najdete hromadu vlákniny. Skvělé na tom je, že kedlubnu za chvíli přeměníte na báječné kedlubnové karbanátky nebo placičky, chcete-li. Recept na kedlubnové karbanátky rovněž snese i jiné ingredience – například hrst nasekaných bylinek, česnek, cibulku a podobně.

Nejen recept na kapustové karbanátky, ale i recept na kedlubnové karbanátky výborně doplňuje jogurtový dip. Jak na recept na jogurtový dip? Bílý hustý jogurt třeba řeckého typu promíchejte s trochou olivového oleje, citronovou šťávou, osolte, opepřete a přidejte na jemno nasekané čerstvé zelené bylinky. Nezapomeňte i na česnek, aby měl recept na jogurtový dip pořádně ostré drápy. Teplé kedlubnové karbanátky chutnají božsky namočené v tomto doma vyrobeném jogurtovém dipu, a když to nebudete přehánět s kořením a česnekem, tak poslouží kedlubnové karbanátky i jako svačina pro děti.

--Nejprve kedlubnu oloupejte a nahrubo ji nastrouhejte. Nyní nastrouhanou kedlubnu osolte a promačkejte, abyste z ní dostali vodu.

--Vajíčka šlehejte do husté pěny, kterou smíchejte s kedlubnou. Pomocí kukuřičné strouhanky udělejte směs hustou, osolte, okořeňte a pořádně promíchejte, aby vzniklo „těsto“ na karbanátky.

--Na rozpálené pánvi je opečte z obou stran dozlatova.

Podobné recepty jako je Kedlubnové karbanátky

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.