Lehký rajčatový salát recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Lehký rajčatový salát , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 05.02.2017
Kategorie receptu: Salát, Španělské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, salát, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Lehký rajčatový salát
- zálivka 2 lžíce olej - olivový
- 1 kávová lžička plnotučná hořčice
- 1 kávová lžička cukr
- špetka pepř
- špetka sůl
- 2 lžíce vinný ocet
- 2 ks kuchyňská cibule
- 2 ks velká, pěkná rajčata
Postup přípravy receptu Lehký rajčatový salát
Rajčata jsou velmi zdravá. Můžeme je konzumovat za studena nebo tepelně upravená.
Zkusme si udělat lehký rajčatový salát, je velmi chutný.
Na trhu nebo v obchodě vybereme pěkná rajčata, která doma důkladně omyjeme a pokrájíme na drobno.
Vezmeme si sekáček a cibuli trochu rozsekáme nebo ručně pokrájíme. Obě ingredience zamícháme.
V misce si připravíme zálivku. Nakonec osolíme, opepříme popř. dochutíme cukrem.
Zálivkou polijeme rajčata s cibulí a podáváme jako lehkou večeři s pečivem, nebo jako salát k hlavnímu jídlu.