Měkké medové perníčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Měkké medové perníčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.03.2014
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Měkké medové perníčky
- 400 g hladká mouka
- 2 ks vejce
- 2 lžičky perníkové koření
- 140 g cukr moučka
- 2 lžíce med
- 100 g tuk na pečení
- 1 lžička soda
Postup přípravy receptu Měkké medové perníčky
Recept na velmi dobré medové perníčky, které jsou měkké hned po jejich upečení.
Cukr utřeme s 2 vejci a změklým tukem, poté přidáme med a koření. Do této směsi vmícháme mouku se sodou. Medu nesmíme dát víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odležet v lednici.
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
Měkké medové perníčky využijeme při příležitosti jako jsou Vánoce, Velikonoce nebo krásně zdobené na Valentýna.