Listový jablkový závin recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Listový jablkový závin , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.12.2014
Kategorie receptu: České, Dezerty, Dobroty, Moučník, Ovocné, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Listový jablkový závin
- 1 kg jablko
- 1 balíček listové těsto
- 1 balíček vanilkový cukr
- na potření vaječné žloutky
- podle chuti mletá skořice
- rozinky
- podle potřeby cukr moučka
- voda
- strouhanka
- hladká mouka
Postup přípravy receptu Listový jablkový závin
Omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme jablka, z kterých vymačkáme šťávu..
Na pomoučeném podkladu si rozválíme listové těsto, které posypeme strouhankou a na ni pak naklademe nastrouhaná jablka. Takhle posypeme mletou skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Zabalíme jej do závinu a přendáme na pomáčený plech. Z těsta by jsme měli udělat 2záviny, které na plechu potíráme vyšlehaným žloutkem a propícháme párátkem, aby nám záviny nepopraskaly.
Vkládáme do trouby na 180°C a pečeme 20-30minut. Když nám záviny zezlatoví do pěkné hnědé, máme hotovo.
Když vyndáme z trouby necháme chvilku vychladnout, pak zdobíme moučkovým cukrem a krájíme.