Panna cotta recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Panna cotta , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.03.2015
Kategorie receptu: Dezerty, Italské, Moučník, Ovocné
Podobné recepty jako tento v sekci: dezert, italská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Panna cotta
- 500 ml smetana ke šlehání
- 100 ml mléko
- 2 plátky želatina
- 200 g cukr
- 1 ks vanilkový lusk
- na ozdobu máta
- ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu Panna cotta
Smetanový italský moučník.
V jednom hrnci, na mírném ohni si rozpustíme želatinu v mléce, tak aby se nám nevařilo. Do druhého si nalijeme šlehačku. Vedle si otevřeme vanilkový lusk, vnitřek vyškrábeme a smícháme s cukrem. Takto přidáme do kastrůlku se šlehačkou a za stálého šlehání přivedeme k varu. Potom co jsme přivedli smetanu k varu, stáhneme teplotu šleháme do doby než smetana začne houstnout.
K tomu přidáme želatinu a opět prošleháme. V tuto chvíli již nevaříme.
Hmotu takto vléváme do předem připravených formiček a dáváme do lednice na minimálně 3 hodiny.
Poté vyklopíme na talíř, zdobíme ovocem a snítkou máty.