Receptuj.cz

Ruský boršč recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Ruský boršč , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.11.2014     Kategorie receptu: Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Polévky, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: polévka, ruská kuchyně

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Ruský boršč

Potřebné ingredience receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovězí maso
  • 5 ks nové koření
  • 25 dkg vepřové maso
  • 15 dkg kuřecí maso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená řepa
  • 2 ks cibule
  • 2ks mrkev
  • 10 ks celý pepř
  • 5 ks hřebíček
  • 2 ks polévkové kosti
  • 1 plechovka rajčatový protlak
  • 2 ks ostřejší klobása
  • Na dekoraci zakysaná smetana
  • petrželka
  • kopr

Postup přípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnce vložíme polévkové kosti, a všechno připravené maso. K tomu přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a hřebíček. Tohle vše zaléváme vodou. Povaříme dokud nám maso nezměkne.

Mezitím si omyjeme červenou řepu a dáme vařit. Opět dokud nám nezměkne.

V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém si osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Na to přidáme nastrouhanou mrkev a po chvilce smažení zalijeme již připraveným vývarem z masa a kostí. K tomu pak přidáme na kostky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené zelí. Asi tak po 15minutách vaření, přidáme oloupanou, nastrouhanou červenou řepu, s rajským protlakem, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou klobásu a všechno uvařené maso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podle své chuti.

Necháme ještě asi 3minutky povařit.

Klasický boršč se podává se zakysanou smetanou a najemno nasekanou petrželkou a koprem.

Podobné recepty jako je Ruský boršč

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.