Ruský boršč recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Ruský boršč , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.11.2014
Kategorie receptu: Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Polévky, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: polévka, ruská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovězí maso
- 5 ks nové koření
- 25 dkg vepřové maso
- 15 dkg kuřecí maso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená řepa
- 2 ks cibule
- 2ks mrkev
- 10 ks celý pepř
- 5 ks hřebíček
- 2 ks polévkové kosti
- 1 plechovka rajčatový protlak
- 2 ks ostřejší klobása
- Na dekoraci zakysaná smetana
- petrželka
- kopr
Postup přípravy receptu Ruský boršč
Do hrnce vložíme polévkové kosti, a všechno připravené maso. K tomu přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a hřebíček. Tohle vše zaléváme vodou. Povaříme dokud nám maso nezměkne.
Mezitím si omyjeme červenou řepu a dáme vařit. Opět dokud nám nezměkne.
V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém si osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku. Na to přidáme nastrouhanou mrkev a po chvilce smažení zalijeme již připraveným vývarem z masa a kostí. K tomu pak přidáme na kostky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené zelí. Asi tak po 15minutách vaření, přidáme oloupanou, nastrouhanou červenou řepu, s rajským protlakem, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou klobásu a všechno uvařené maso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podle své chuti.
Necháme ještě asi 3minutky povařit.
Klasický boršč se podává se zakysanou smetanou a najemno nasekanou petrželkou a koprem.