Domácí houskové kynuté knedlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí houskové kynuté knedlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.01.2017
Kategorie receptu: České, Guláš, Omáčky, Příloha, Svíčková na smetaně
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Domácí houskové kynuté knedlíky
- 2 ks rohlíky z druhého dne
- 1 kávová lžička cukru krupice
- přibližně 500 ml polotučné mléko
- 1 kg polohrubá mouka
- 2 ks vajíčka
- 20 g droždí
- 20 g sůl
- trochu másla
Postup přípravy receptu Domácí houskové kynuté knedlíky
Guláš bez knedlíků, jako by nebyl. Knedlo - vepřo - zelo taktéž. Knedlíky prostě k některým jídlům zákonitě patří. A jak si takový knedlík připravit?
Nejdříve si připravíme kvásek. Do malé misky si nalijeme 100 ml vlažného mléka. Rozmělníme si droždí a spolu s cukrem vysypeme do misky.
Přiklopíme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Na pánev dáme nakrájené rohlíky s trochou másla a orestujeme. Odstavíme a dáme stranou.
Do velké mísy vysypeme mouku, přidáme vejce, vykynutý kvásek a osolíme. Zalijeme teplým mlékem, přidáme orestované rohlíky a důkladně promícháme a zpracujeme.
Tak a teď bude těsto odpočívat a kynout, zhruba jednu hodinu. Ale nejdříve ho musíme posypat trošičkou mouky a položit přes něj kuchyňskou utěrku.
Po hodině si na vále těsto ještě propracujeme,
vytvoříme asi 4 knedlíky a necháme je ještě na 15 minut chvíli odpočinout.
Dáme vařit vodu a mírně osolíme. Vložíme knedlíky a vaříme. Za začátku hlídáme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Vaříme kolem 20 minut. Zhruba v polovině je pomocí vařečky převrátíme. Vzhledem k tomu, že knedlíky během vaření nabydou, tak doporučuji vařit max. po dvou kusech.
Nakonec je vyndáme a na prkénku ihned z obou stran propichujeme. Nakrájíme pomocí nitě a podáváme jako přílohu k dobrému masíčku.
Dobré chutnání.