Sirup z černého bezu recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Sirup z černého bezu , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.05.2017
Kategorie receptu: Nápoje
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, nápoj, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Sirup z černého bezu
- 2 l voda
- 80 g kyselina citronová
- 15 ks černý bez - květy
- 2 kg cukr - krupice
Postup přípravy receptu Sirup z černého bezu
Černý bez se těší velké oblibě. Čaj i sirup zná snad každý.
Zajdeme si na procházku a natrháme si květy černého bezu. Stonky odřízneme.
Nalijeme si vodu do hrnce a dáme vařit. Až bude voda převařená, odstavíme jí stranou do úplného vystydnutí. Potom ji přelijeme do jiné nádoby, která se dá zavřít.
Přidáme kyselinu citronovou a důkladně zamícháme. Nasypeme květy. Nádobu přikryjeme a nyní bude 24 hodin odpočívat.
Připravíme si látkovou plenu nebo plátno a přecedíme. Přisypeme cukr krupici a zamícháme.
Mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Buďte trpělivý. (přibližně 30 minut)
Na kuchyňskou linku si postavíme sklenice a lahodný sirup do nich přelijeme.
Ukládáme do chladu a temna.