Ovocný pečený čaj recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Ovocný pečený čaj , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.02.2019
Kategorie receptu: Nápoje
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, nápoj
Potřebné ingredience receptu Ovocný pečený čaj
- 1200 g cukr - např.krupice
- 1,25 dl rum
- 1 kávová lžička skořice - mletá
- 5 ks hřebíček
- 1 l oblíbeného ovoce (jablka, švestky, banán, jahody, borůvky aj.)
- 1 l rybíz - červený
Postup přípravy receptu Ovocný pečený čaj
Milujete vůni teplého ovoce a koření? Máte rádi čaj? To vše si můžete dopřát. Vyzkoušejte pečený čaj z vašeho oblíbeného ovoce.
Řádně si ovoce opláchneme. Umyjeme si menší skleničky s víčkem.
Předehřejeme si troubu na 200°C. Vyndáme si plech nebo jinou vhodnou nádobu do trouby. Rozprostřeme do něj oblíbené ovoce. Velké ovoce pokrájíme.
Vložíme koření a osladíme.
Zamícháme a dáme péct do trouby na půl hodiny. Kontrolujeme a mícháme. Na závěr přilijeme voňavý rum.
Opět zamícháme a nandáme do připravených teplých skleniček.
Nandáme víčka. Zhruba na deset minut sklenice otočíme.
Uložíme do chladu. Dobrou chuť.