Škvarkové placky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Škvarkové placky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.01.2015
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Pečivo, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Škvarkové placky
- na ozdobu kmín
- hrubozrná sůl
- na potření žloutek
- těsto 1/2 kostky droždí
- 1/2 lžičky cukr krupice
- 1 ks vejce
- 150 g škvarky
- 150 ml mléko
- sůl
- 250 g hladká mouka
Postup přípravy receptu Škvarkové placky
Připravíme si kvásek z lžíce hladké mouky, droždí, cukru a třetiny vlažného mléka. Smícháme a dáváme vzejít někam do tepla.
Prosijeme mouku, osolíme, vejce, mleté škvarky a zbytek mléka. Smícháme dohromady s vzešlým kváskem a vyhněteme těsto. Takto dáváme vykynout.
Na vále pak tvarujeme placky. Ty pokládáme na vymazaný plech a potíráme rozšlehaným žloutkem. Sypeme solí, kmínem dáváme ještě na 15minut dovykynout.
Vkládáme do trouby na 180°C a přibližně 15minut pečeme, do růžova.
Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.