Avokádo plněné tuňákem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Avokádo plněné tuňákem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.05.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Předkrm, Rybí maso, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Avokádo plněné tuňákem
- 4 ks avokádo
- 1 ks citron
- na ozdobu čerstvé bylinky
- náplň tabasco
- mletý bílý pepř
- 4 - 5 lžic jogurtová majonéza
- 1 - 2 konzerv tuňák ve vlastní šťávě
- sůl
Postup přípravy receptu Avokádo plněné tuňákem
Výborný a rychlý předkrm.
Omytá avokáda podélně rozřízneme, poté co vyndáme pecky, tak z nich z části vydlabeme dužinu, kterou pak nakrájíme na malé kousky. Ty a půlky vydlabaných avokád pak kapeme vymačkanou šťávou z citronu.
Tuňáka vyndáme ze šťávy, nakrájíme také na malé kousky a smícháme s nakrájeným avokádem a majonézou. Pak podle chuti přidáme sojovku či tabasco. Osolíme, opepříme, také podle chuti.
Touto promíchanou směsí pak plníme půlky avokád a na talíři zdobíme čerstvými bylinkami. Podáváme ihned a nejlépe vychlazené.