Smetanovo-houbová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Smetanovo-houbová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.12.2014
Kategorie receptu: České, Omáčky, Smetanové omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Smetanovo-houbová omáčka
- 150 g žampiony (čerstvé houby)
- 1 ks cibule
- 2 - 3 lžiček máslo
- 100 g anglická slanina
- 250 ml smetana
- 2 ks smetanový sýr
- podle chuti mletý černý pepř
- bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu Smetanovo-houbová omáčka
Podle ročního období použijeme nejlépe čerstvé, popřípadě sušené houby nebo naložené žampiony.
Na kostičky si nakrájíme slaninu. Oloupeme a nadrobno nakájíme cibuli. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm osmahneme cibulku. K tomu přidáme slaninu a společně smažíme. Pak přidáváme houby, které chvilku smažíme a k tomu pak přiléváme smetanu a vkládáme tavený sýr. Když se nám sýr rozpustí, osolíme, opepříme a dochucujeme kmínem a bazalkou.
Omáčka je výborná s těstovinami, ale i s jinými přílohami.