Španělská topinka se ztraceným vejcem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Španělská topinka se ztraceným vejcem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.10.2014
Kategorie receptu: Chuťovky, Dobroty, Předkrm, Španělské, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: Ostatní kuchyně, předkrm, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Španělská topinka se ztraceným vejcem
- 1-4 ks bílý toastový chléb
- 1-4 ks rajče
- 1-4 ks vejce
- podle chuti mletý černý pepř
- čerstvý koriandr
- sůl
- podle potřeby extra panenský olivový olej
- 1 lžičku ocet
Postup přípravy receptu Španělská topinka se ztraceným vejcem
Jako první si připravíme topinku z bílého toustového chleba, na kterou rozmažeme rozkrojené rajče a mírně pokapeme nějakým lepším olivovým olejem. Vezmeme další rajče, nakrájíme ho na plátky, rozložíme na topinku a lehce osolíme.
Poté připravíme ztracené vejce a to tak, že vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Velmi opatrně do vroucí tekutiny vpouštíme rozkleplá vejce jedno vedle druhého.
Vaříme přibližně 4 minutky, vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Takto připravené ztracené vejce pokládáme na topinku s rajčetem, opět jemně zakápneme olivovým olejem a lehce osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem. Vejce posypeme nasekanými lístky koriandru. Nakonec do vejce píchneme, aby trochu vyteklo.
Takto připravenou španělskou topinku topinku můžeme podávat buď jako předkrm či jako snídani.