Základní houbová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Základní houbová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.11.2019
Kategorie receptu: České, Omáčky, Příloha, Smetanové omáčky, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Základní houbová omáčka
- 2 ks kuchyňská cibule
- 1 ks bujón
- 400 g houby
- petrželka
- řepkový olej
- 5 polévkových lžic mouka - hladká
- 200 ml smetana - na vaření
Postup přípravy receptu Základní houbová omáčka
Základní houbovou omáčku zvládne i začátečník.
Houby důkladně zbavíme nečistot a rozkrájíme.
Na prkénku si nakrájíme omytou petrželku. Tu odložíme na závěr.
Cibuli sundáme slupku a v ručním mixéru ji nahrubo rozsekáme.
Do hrnce si kápneme olej a orestujeme cibuli.
Nandáme houby. Přilijeme přiměřeně vody a vložíme bujón. Vaříme.
Ke konci vaření omáčku zjemníme smetanou. Zahustíme hladkou moukou. Promícháme a vaříme.
Nasypeme petrželku. Dodá jídlu šmrnc.
Ochutnáme a podle sebe osolíme.