Bábovka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bábovka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.02.2018
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bábovka
- 2 sklenky mouka - polohrubá
- 1 sklenka mléko - polotučné
- 3 ks celá vajíčka
- 1 sklenka olej - např. řepkový
- moučkový cukr - na závěr
- 1 sáček prášek do pečiva
- mouka - polohrubá
- pravé máslo
- 1 sklenka moučkový cukr
Postup přípravy receptu Bábovka
Oblíbená bábovka na víkendová odpoledne.
Zapneme si troubu.
Do mísy si dáme prášek do pečiva. Nasypeme mouku. Vyklepneme vajíčka. Osladíme. Zalijeme mlékem. Přidáme olej. Pomocí ručního mixéru promícháme.
Vezmeme si formu na bábovku. např. silikonovou apod. Kouskem tuku vytřeme. Potom nasypeme maličko mouky.
Těsto nalijeme do formy a dáme péci.
Doba pečení je zhruba kolem šedesáti minut na 180°C. Kontrolujte a respektujte vlastní troubu. Špejlí vyzkoušejte, zda je hotová.
Připravte si podnos a bábovku vyklopte. Použijte cukřenku a můžete podávat.
Dobrou chuť.