Medovník recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Medovník , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 21.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dezerty, Moučník, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Medovník
- krém 250g máslo
- 1 plechovka salko
- na obalení 100g mleté vlašské ořechy
- na ozdobu 15ks vlašské ořechy
- 2 lžíce strouhaná čokoláda
- na potření 3 lžíce rum
- 5 lžic překapávaná černá silná káva
- na těsto 250g hladká mouka
- 1 ks vejce
- 1 lžíce jedlá soda
- 30 g máslo
- 2 lžíce med
- 100 g cukr moučka
Postup přípravy receptu Medovník
Den předem si ve vodě uvaříme v uzavřené plechovce Salko po dobu asi 2hodin.
Připravíme si krém ze změklého másla, které šlehačem vyšleháme do běla a ke kterému postupně přiléváme salko.
Prosyjeme si mouku a jedlou sodu. Připravíme si vodní lázeň, ve které dáme zahřát máslo, med a vejce s cukrem. K tomu postupně přidáváme mouku a sodu. Z toho vypracujeme těsto, které pak dáme na přibližně 1hodinu odležet.
Připravíme si pomoučený vál, na kterém těsto rozdělíme na 5 dílů, které pak vyválíme do tenkých plátů a podle dortové formy vykrajujeme. Z odkrojků by nám mělo zbít těsto na ještě jeden kus.
Připravíme si pečící plech vyložený pečícím papírem a do něj vkládáme naše placky. Vkládáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu přibližně 5minut.
Až nám pláty vychladnou, tak je potíráme kávou smíchanou s rumem. Na to pak natíráme již hotový máslový krém, stejně tak i boky. A takhle děláme u všech plátů, které postupně pokládáme na sebe a když je hotový tak ho posypeme nasekanými ořechy a zdobíme celými vlašskými ořechy a střed nastrouhanou čokoládou.
Takto hotový medovník si něčím zatížíme a dáme do chladu na den odležet.