Baileys likér recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Baileys likér , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2014
Kategorie receptu: Nápoje
Podobné recepty jako tento v sekci: slovenská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Baileys likér
- 500 ml rum
- 1 balíček mandlový pudinkový prášek
- 2 plechovky salko
- 500 ml mléko
- 1 dl šlehačka
- 1 ks vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Baileys likér
Vyzkoušejte recept na oblíbený Baileys likér.
Obě neotevřené plechovky salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Tím docílíme, že cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout.
Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože by se jinak mohl vytvořit škraloup.
Vlažný pudink smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.
Hotový likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený s kostkou ledu.