Vaječný likér recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vaječný likér , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 30.10.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Nápoje
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, nápoj, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Vaječný likér
- 1/2 l mléko
- 1/2 l rum nebo jiný alkohol
- 5 ks žloutek
- 1/2 ks vanilka
- 1/4 kg cukr
Postup přípravy receptu Vaječný likér
Tento lahodný likér je tradičním pitím k vánočnímu období.
V hrnci zahřejeme mléko a postupně vmícháváme vaječné žloutky, cukr a vanilku. Stále mícháme, tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme, necháme vychladnout. Do toho pak opatrně vmícháme rum.
Takto připravený likér ještě jednou dobře promícháme a plníme do láhví.
Než začneme vaječný likér požívat, musíme jej nechat několik dnů odstát.
Likér můžeme buď pít samotný či ho přidat např. do zmrzlinových pohárů(bez přidání alkoholu lze udělat i pro děti).