Bezinkový likér recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bezinkový likér , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2014
Kategorie receptu: Nápoje
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bezinkový likér
- 2,5 kg čerstvé bezinky
- 1,5 kg cukr
- 2 lžičky mletá káva
- 2 balíčky vanilkový cukr
- 1 ks citron
- 1,5 lžičky mletá skořice
- 1 l rum
- 6 ks hřebíček
Postup přípravy receptu Bezinkový likér
Tento recept na bezinkový likér je od mého dědečka.
Čisté, omyté a otrhané bezinky dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly všechny bezinky pod hladinou a dáme vařit.
Připravíme si citron, oloupeme kůru, nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Pozor, pokud by se pecky neodebraly, šťáva by zhořkla.
Jakmile se bezinky začnou vařit, za stálého míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty . Pak přidáme hřebíček, skořici, citron, necháme povařit 2 minuty a vypneme.
Vytvořenou směs necháme jeden den v chladu uležet. Poté přecedíme přes hadřík a z plodů se snažíme vymačkat co nejvíce šťávy.
Šťávu dáme vařit, přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme 5 minut.
Hotový bezinkový likér necháme zchladit a nakonec do něj přidáme rum. Následovně můžeme podávat.