Bramborové lodičky s čedarem a slaninou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramborové lodičky s čedarem a slaninou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.12.2014
Kategorie receptu: Chuťovky, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: Ostatní kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Bramborové lodičky s čedarem a slaninou
- 120 g čedar popřípadě nějaký jiný tvrdý sýr
- 8 ks brambory
- 70 g uzená slanina
- 20 g máslo
- na ozdobu pažitka nebo petrželka
- podle chuti mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Bramborové lodičky s čedarem a slaninou
Tento předkrm je úžasná chuťovka..
Předehřejeme si troubu na 200°C.
Omyté a osušené brambory propícháme párátkem a pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby. Pečeme alespoň 1hodinu. Když je vyndáme, měli by být křehké. V tu chvíli je rozkrojíme na půlky.
Troubu nevypínáme.
Lžící vydlabeme brambory tak, aby jsme neporušili slupku a aby nám uvnitř brambory zůstalo asi tak půl centimetru. Takhle vydlabané je potíráme rozpuštěným máslem a dáváme opět do trouby. Necháme je tam dokud nám nezezlátnou.
Na slabé proužky si nakrájíme slaninu a sýr na malé kostičky nebo nastrouháme nahrubo.
Brambory zevnitř osolíme, opepříme a plníme slaninou a sýrem. Takto je vkládáme opět do trouby a necháme je tam do doby než se nám roztaví sýr.
Po vyndání zdobíme nasekanou pažitkou či petrželkou a ihned podáváme.