Plněné slané rohlíčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Plněné slané rohlíčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.04.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Plněné slané rohlíčky
- na potření 2 ks vejce
- náplň 100 g anglická slanina
- 100 g niva
- podle chuti sůl
- těsto 350 g hladká mouka
- 250 ml smetana ke šlehání
- 250 g ztužený tuk
- na ozdobu sezamová semínka
Postup přípravy receptu Plněné slané rohlíčky
Výborné rohlíčky plněné nivou a slaninou.
Prosejeme si mouku, promícháme se smetanou a rozmačkaným tukem. Z nich si vypracujeme těsto, které odkládáme na 2 hodiny do chladničky.
Nadrobno nakrájíme nivu, šunku nebo slaninu nakrájíme na proužky.
Vyndáme těsto z chladničky a rozdělíme na 2půlky a z každé z nich vyválíme placku jako na pizzu, kterou rozdělíme na 8 trojúhelníků. Vždy nejširší část naplníme sýrem a slaninou. Srolujeme a uděláme rohlíček, který potíráme rozšlehaným vejcem se solí a sypeme sezamem. Rohlíčky přendáme na vymazaný plech a vkládáme do předehřáté trouby na 150°C do zrůžovění.
Rohlíčky podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.