Česnekové dipy recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Česnekové dipy , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 29.05.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Omáčky, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Česnekové dipy
- omáčka 1 sůl
- 4 stroužky česnek
- 4 lžíce olivový olej
- 4 lžíce voda
- 100 g netučná majonéza
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1/2 lžičky cukr
- pepř
- omáčka 2 100 g lučina
- 2 lžíce hladká mouka
- pepř
- sůl
- 2 ks jarní cibulka
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce olej
- na ozdobu nasekaná petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu Česnekové dipy
Omáčka připravená za studena:
Utřeme česnek se solí a pepřem. Dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, promícháme a zalijeme olivovým olejem a vodou. Vše zakončíme přidáním majonézy a nasekaných petrželky a pažitky. Podle potřeby dochutíme.
Omáčka připravená za tepla:
Opět utřeme česnek se solí a pepřem, najemno nakrájíme cibulku a necháme ji na rozpáleném oleji zpěnit. Zasypeme moukou, osmahneme a vývarem zalijeme. Takto vaříme asi 20minut. Do toho pak vmícháme utřený česnek, lučinu, nasekanou petrželku a pažitku. Podle chuti ještě dokořeníme. Česnekovou omáčku dáváme do lednice vychladit a tedy servírujeme dobře chlazenou.
Obě omáčky servírujeme chlazené ke grilované zelenině, bramborám a masům.