Květákový mozeček recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Květákový mozeček , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.06.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Květákový mozeček
- 1 ks květák
- 1 ks cibule
- 3 - 4 ks vejce
- 1 hrneček voda
- rostlinný olej
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu Květákový mozeček
Očištěný květák rozebereme na růžičky.
V pánvi s rozpáleným olejem dáme smažit nadrobno nasekanou cibulku. Smažíme do zrůžovění. Poté zalijeme vodou. Chvilku povaříme a přidáme květák. Přidáme kmín, osolíme, opepříme.
Květák přiklopíme a necháváme zvolna dusit dokud květák nezměkne.
Mezitím si vyšleháme vejce. Uvařený květák opatrně rozmačkáme, přidáme vejce a po promíchání dáme na 5 minut vařit.
Květákový mozeček podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.