Kuřecí bábovka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kuřecí bábovka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.04.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Drůbeží maso, Hlavní jídlo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Kuřecí bábovka
- 5 ks vejce
- 100 g strouhaný tvrdý sýr
- 5 ks kuřecí prsa
- 4 ks debrecínské párky
- podle potřeby sádlo na vymazání
- mletý černý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu Kuřecí bábovka
Vezmeme omyté kuřecí plátky, osolíme, opepříme a lehce potřeme olejem. Nakrájíme párek a nastrouhaný sýr smícháme s vejci a solí.
Vymažeme bábovkovou formu sádlem, strany a dno vyklademe třetinou kuřecích plátků, zalijeme polovinou vajec se sýrem a přidáme polovinu porce nakrájených párků. Překryjeme druhou třetinou kuřete, zalijeme zbytkem vajec a přidáme zbytek párků. Překryjeme zbytkem kuřecích plátků.
Takto pečeme na 200°C asi 1,5hodiny.
Kuřecí bábovka je nejlepší s bramborem či pečivem.