Chlebíčková veka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Chlebíčková veka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.01.2020
Kategorie receptu: Francouzské, Moučník, Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Chlebíčková veka
- 5 g sůl
- 1 kávová lžička cukr - krupice
- 1 sáček droždí - např. sušené
- 1/4 l polotučné mléko
- 50 g tuk - Hera
- 1/2 kg mouka - polohrubá
- 1 ks vajíčko
Postup přípravy receptu Chlebíčková veka
Když doma zavoní čerstvě upečená veka, to je nádhera! Vyzkoušejte!
Do vyšší nádoby si nasypeme polohrubou mouku. Přidáme kávovou lžičku cukru. Rozmělníme droždí. Osolíme. Přidáme Heru a vyklepneme vajíčko. Zalijeme mlékem. Důkladně všechny suroviny několikrát promícháme. Zakryjeme a dáme na teplé místo kynout.
Připravíme si vál a plech vyložíme pečícím papírem.
Vezmeme si polovinu vykynutého těsta a rozválíme ho. Zarolujeme ho a vzniklou veku položíme na plech. To samé uděláme i s druhou polovinou těsta.
Asi třicet minut je necháme odpočívat na plechu.
Zapneme si troubu. Dáme si roztát trochu Hery a mašlovačkou veky pomažeme.
Vložíme do trouby. Doba pečení je zhruba 30 minut. Uvidíte.
Pokud máte pekárnu, můžete si práci usnadnit. Všechny suroviny vložíte do nádoby v pekárně a spustíte vhodný program (hnětení). Potom dáme těsto na vál a pokračujeme.
Hotové veky si rozkrájíme, namažeme dobrou pomazánkou, ozdobíme a podáváme.