Jahodový sirup recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Jahodový sirup , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.06.2015
Kategorie receptu: Nápoje, Ovocné, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, nápoj, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Jahodový sirup
- 2 kg jahody
- 120 - 140 g cukr krupice
- 150 ml voda
Postup přípravy receptu Jahodový sirup
Omyté a stopek zbavené jahody nasypeme do hrnce s vlažnou vodou a rozmačkáme. Hrnec vložíme do vodní lázně a 1 hodinu v ní jahodovou šťávu prohříváme.. Pak přes plátýnko šťávu promačkáme.
Šťávu si odměříme a ke každému půl litru počítáme 400g cukru. Šťávu s cukrem dáme do hrnce a přivedeme k varu. Občasně promícháme a vaříme maximálně 5minut. Kdybychom vařili déle, tak nám sirup začne gelovatět.
Hotový sirup naléváme do nahřátých láhví, zazátkujeme a vychlazené poté skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 měsíců.