Domácí klobásy recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí klobásy , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 01.04.2017
Kategorie receptu: České, Mexické
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně
Potřebné ingredience receptu Domácí klobásy
- sůl
- 800 ml voda
- 2 kg hovězí maso (krk nebo přední)
- 2 kg vepřová plec (bez kosti)
- 6 kg vepřový bok (bez kůže,bez kostí)
- oblíbené koření
- 1 balení vepřová střeva
Postup přípravy receptu Domácí klobásy
Chystáte oslavu, venkovní párty nebo jen posezení s kamarády? To vám určitě přijdou vhod domácí klobásy.
Nejprve si zajdeme k řezníkovi pro kvalitní maso. Připravíme si dvě nádoby.
Na prkénku si rozkrájíme hovězí maso a osolíme. To samé s vepřovým masem. Nyní bude maso odpočívat (musí se uležet) při teplotě 5 - 7°C. A to 3 dny.
Po uplynutí, si 1 kg vepřového bůčku umeleme na strojku na jemné desce. To samé uděláme s 2 kg hovězího masa.
Ostatní maso si nameleme na strojku na desce (na hrubé - 16 mm).
Do jemně namletého masa přidáme vodu smíchanou se svým oblíbeným kořením.
K tomu nyní přidáme maso, které máme již namleté na hrubé desce.
Ingredience smícháme a propracujeme. Naplníme do střev. Potom už budeme udit na 70°C. Udíme zhruba 5-6 hodin. Pak už si stačí jen vychutnávat skvělé domácí klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.