Pikantní utopenci recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pikantní utopenci , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 31.03.2014
Kategorie receptu: České
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Pikantní utopenci
- 15 ks párek (libový)
- 1,5 kg cibule
- 1 balíček kysané zelí
- 15 ks naložená feferonka
- 1 sklenice sterilovaná kapie
- nálev
- 1 balíček deko
- 1 lžička vegeta
- 0,5 l ocet
- 3 lžíce cukr
- 2 ks bobkový list
- 7 kuliček nové koření
- 10 kuliček celý černý pepř
- 1,5 l voda
Postup přípravy receptu Pikantní utopenci
Recept na utopence, které všichni dobře známe a máme rádi.
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem vaříme 5 minut na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Potřebujeme pětilitrovou sklenici, kterou si omyjeme.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Párky oloupeme a podélně v nich nařízneme otvor, který naplníme kolečky cibule. Na dno sklenice dáme cibuli a trochu kysaného zelí. Na něj vložíme 3 naplněné párky. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a přidáme kapii a feferonky. Opakujeme, dáme vrstvu párků, cibule, zelí, kapie a feferonky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím.
Nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Obsah sklenice necháme sednout a pak do ní dolijeme nálev tak, aby bylo vše ponořené.
Utopenci potřebují alespoň týden uležet.