Indiánky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Indiánky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Dezerty, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Indiánky
- 3 lžíce pikantní marmeláda
- 1/2 hrnku cukr krystal
- 3 ks bílek
- 1 balíček velké dětské piškoty
- 1/4 lžičky kyselina citronová
- 27 g cukr krystal
- voda
- 1/2 lžičky potravinářské barvivo
- poleva 50 g ztužený tuk
- 100 g čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Indiánky
Do mísy si dáme bílky, cukr a marmeládu. K tomu přilijeme stranou smíchanou kyselinu citronovou s barvivem v trošce vody. Vše řádně vyšleháme do sněhu.
Vedle si do menšího hrnce nasypeme cukr a zalijeme vodou, aby byla jen těsně nad cukrem a svaříme. Když se nám směs pěkně táhne, zašleháváme postupně do sněhu.
Sníh pak stříkáme na piškoty buď koupené nebo doma upečené. Hotové dáváme vychladnout, aby nám ztuhly. Poté namáčíme v čokoládě.