Babiččiny bramborové knedlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Babiččiny bramborové knedlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 13.01.2015
Kategorie receptu: České, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Babiččiny bramborové knedlíky
- 70 dkg brambory
- 1 ks vejce
- 20 dkg hrubá mouka
- 1 špetka sůl
Postup přípravy receptu Babiččiny bramborové knedlíky
Klasická česká příloha k omáčkovým jídlům.
Ve slupce si uvaříme brambory, které necháme poté vychladnout. Vychlazené pak oloupeme a strouháme na hrubém struhadle. S nimi pak smícháme mouku, vejce a sůl. Vše pak řádně prohněteme.
Když máme uhněteno, tak na pomoučeném vále, vyvalujeme naše knedlíky. Z tohoto množství by měli vyjít 3 kusy.
V hrnci si pak dáme vařit osolenou vodu, do které, když se nám začne vařit, vkládáme knedlíky. Ty pak přibližně 12-15minut vaříme. Je třeba je někdy v polovině oddělit neboť mají tendenci se k sobě lepit.
Po vyjmutí z vody je pak propícháme, aby se knedlíky nesrazily. Nejlépe se krájí nití.