Perníčky na Vánoce či Velikonoce recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Perníčky na Vánoce či Velikonoce , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Dobroty, Moučník, Poleva, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Perníčky na Vánoce či Velikonoce
- poleva 150 g cukr moučka
- 1 ks bílek
- citronová šťáva
- těsto 30 g sádlo
- 1/2 balíčku perníkové koření
- 650 g hladká mouka
- 100 g med
- 50 g máslo
- 3 lžičky jedlá soda
- 250 g cukr moučka
- 4 ks vejce
Postup přípravy receptu Perníčky na Vánoce či Velikonoce
Začneme tím, že si na vále prosejeme cukr s moukou, přidáme ostatní suroviny a nakonec vložíme na malé kousky nakrájený tuk. Vše řádně prohněteme a pak zabalíme do igelitu a dáme do lednice na pár dní uležet.
Těsto po vyndání rozválíme asi na 5mm tloušťku a vykrojíme. Smícháme žloutky s vodou a perníčky s tím před pečením potíráme. Z bílků, cukru a citronové šťávy si vyšleháme do pěny polevu na potření po upečení.
Perníčky vkládáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme po dobu přibližně 10minut.
Hotové perníčky zdobíme podle vlastní fantazie připravenou polevou.