Velikonoční beránek recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Velikonoční beránek , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.04.2015
Kategorie receptu: České, Dobroty, Pečivo, Pro děti, Velikonoce
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka
Potřebné ingredience receptu Velikonoční beránek
- 3 ks vejce
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 hrnek polohrubá mouka
- 2 lžíce rum
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 hrnek hladká mouka
- 1 hrnek mléko
- 1 hrnek cukr krystal
- podle potřeby rozinky
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek
V míse si smícháme všechny suroviny dohromady a z nich vypracujeme hladké těsto. Mezitím si máslem vymažeme beránkovou formu a moukou vysypeme. Do ní pak těsto nalijeme.
Beránka vkládáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi tak 45minut. Po dopečení beránka opatrně vyklepneme z formy.
Zdobíme podle vlastní fantazie, např. poléváme čokoládovou polevou a rozinkami uděláme beránkovi oči.