Měkké vánoční perníčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Měkké vánoční perníčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 29.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Měkké vánoční perníčky
- 25 g máslo
- 1 lžíce kakao
- 125 g cukr moučka
- 2 ks vejce
- 1 lžička perníkové koření
- 50 g med
- 1 lžička soda
- 325 g hladká mouka
- poleva 1 lžička citronová šťáva
- 1 ks bílek
- 100 g cukr moučka
Postup přípravy receptu Měkké vánoční perníčky
Všechny suroviny si připravíme na vál, na kterém si z nich vyhotovíme těsto řádným prohnětením.
Vál si posypeme moukou a z těsta si vyválíme plát, z kterého vykrajujeme námi zvolené tvary.
Ty pokládáme na plech, který pak dáme vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do požadované barvy.
Po vytažení ihned potíráme rozšlehaným vejcem.
Zatímco nám perníčky budou chladnout si připravíme polevu z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a bílku, které dohromady vyšleháme.
Perníčky zdobíme podle libosti a necháváme odležet.