Játrová omáčka na pivě recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Játrová omáčka na pivě , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.03.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Játrová omáčka na pivě
- omáčka 200 ml pivo
- 2 špetky majoránka
- 2 špetky mletá sladká paprika
- chleba
- 2 lžíce sádlo
- sůl
- 2 lžíce hladká mouka
- 0,5 kg játra
- 2 špetky kmín
- 1 špetka mletý černý pepř
- 3 - 4 stroužků česnek
- 2 ks velká cibule
Postup přípravy receptu Játrová omáčka na pivě
Očistíme si játra, nadrobno nakrájíme. Najemno nakrájíme oloupanou cibulku a osmažíme dozlatova na sádle. Přidáme játra a také osmažíme. Poté osolíme, opepříme podle chuti, přidáme, papriku a kmín. Takto podléváme pivem, přiklopíme a asi tak 20minutek dusíme.
Za stálého míchání zasypeme moukou, podlijeme troškou studené vody . Nakonec přidáváme prolisovaným česnek a majoránku, vše podle chuti. Zahustíme nadrobno nakrájeným chlebem.
Omáčku podáváme s rýží nebo knedlíkem.