Francouzský toast recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Francouzský toast , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.04.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Francouzské, Hlavní jídlo, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: francouzská kuchyně, předkrm, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Francouzský toast
- 6 plátků toastový chleba
- 6 plátků tvrdý sýr
- 3 ks vejce
- 1 hrst petrželka
- na obalení pepř
- 2 ks vejce
- 1 lžíce mléko
- sůl
- podle potřeby olej na smažení
Postup přípravy receptu Francouzský toast
Plátky toastového chleba namažeme zlehka máslem. Polovinu z nich posypeme nasekanou petrželkou a na ně poklademe 2plátky sýra a zakryjeme zbylými plátky chleba. V každým z těchto toastů pak uprostřed vykrojíme kulatý otvor.
Připravené toasty pak namáčíme v připravené směsi z rozšlehaného vejce, mléka, soli a pepře.
Na rozehřáté pánvi s olejem pak toasty z jedné strany opečeme, otočíme a do díry v toastech pak vyklepneme po jednom vejci. Opékáme do doby než se vejce udělají. Toast můžeme podle potřeby ještě jednou obrátit.
Toasty podáváme s čerstvou zeleninou.
Když bychom neodolali a chtěli mít toast masový, tak přidáme plátek uzeniny podle chuti.