Klasické kuře na paprice recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Klasické kuře na paprice , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2014
Kategorie receptu: Drůbeží maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Klasické kuře na paprice
- 4 porce kuře
- 1 ks cibule
- 40 g hladká mouka
- 50 g máslo
- 2 dl smetana (12%)
- mletá sladká paprika
- podle chuti sůl
Postup přípravy receptu Klasické kuře na paprice
Pokud chcete jednoduchý recept na kuře na paprice, vyzkoušejte právě tento.
Kuře očistíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle osmažíme cibuli, která když zezlátne tak vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení podléváme vodou dle potřeby.
Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (kterou jsme připravili z mouky a másla), rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, osolíme. Omáčku nalijeme na porce kuřete a prohřejeme.
Klasické kuře na paprice podáváme s těstovinami, rýží a nebo houskovým knedlíkem.