Výborné kuře na paprice recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Výborné kuře na paprice , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 24.03.2015
Kategorie receptu: České, Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Výborné kuře na paprice
- 1 lžíce sladká paprika
- 2 lžíce smetana na šlehání
- 1 lžíce pálivá paprika
- 1 kg kuře
- 1 ks cibule
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 dl voda
- 4 lžíce olej
Postup přípravy receptu Výborné kuře na paprice
Očištěné a podle chuti okořeněné kuře dáme ve vodě vařit. Když nám kuře změkne, tak vyndáme, necháme vychladnout a pak následně obíráme. Vývar si přecedíme a dáváme stranou.
V hrnci si rozehřejeme olej na němž si dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Zasypeme pálivou i sladkou paprikou, krátce orestujeme a zaléváme vývarem. Takto přivedeme k varu a krátce vaříme, cca 5minut. Jestliže chceme omáčku hustší, smícháme si trochu vody s moukou a přilejeme do omáčky. Dozahustíme smetanou a nakonec vkládáme obrané kousky kuřecího a necháme povařit.
Hotové jídlo podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.