Kremrole recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kremrole , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.06.2015
Kategorie receptu: Dobroty, Moučník, Pečivo, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kremrole
- těsto 1 ks žloutek
- 35 dkg hladká mouka
- 1 lžíce ocet
- 25 dkg ztužený tuk
- 1 dl studená voda
- na potření tuk
- 1 ks vejce
- náplň 45 dkg cukr krystal
- 7 ks bílek
Postup přípravy receptu Kremrole
Z lednice nebo mrazáku si vyndáme tuk a nastrouháme ho do prosáté mouky. V ruce je společně promačkáme, pak je smícháme spolu se žloutkem, octem a ledovou vodou. Zase ručně vše vypracujeme do těsta, zabalíme do alobalu a dáme do lednice na pár hodin odležet.
Po vyndání z lednice jej rozválíme a nakrájíme na proužky asi 2cm široké. Vezmeme plechové trubičky, které potřeme tukem a na ně proužky z těsta natočíme tak, aby se nám nepřekrývaly. Takto je ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pokládáme na vymazaný plech. Vkládáme do předehřáté trouby na 250°C a pečeme přibližně 15minut.
Mezitím si připravíme sněhovou náplň a to vyšleháním bílků v v horké lázni a za průběžného přidávání cukru.
Kremrole pak necháváme vychladnout a vyndáváme z nich plechové trubičky. Plníme připravenou náplní.
Z této dávky uděláte asi tak 20 kremrolí, náplň vyzbyde téměř na dvojnásobek.