Srbské rizoto recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Srbské rizoto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.01.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Mleté maso, Pro děti, Rizoto, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: dětská jídla, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, rizoto, rýže, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Srbské rizoto
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 ks cibule, nadrobno nakrájené
- 250 g mleté maso (mix hovězího a vepřového)
- sůl
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného
- 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- 250 g rýže
- 3 polévkové lžíce sterilovaného hrášku
- 5 plátků papriky pečené v oleji a nakrájené na drobné kousky
- 600 ml hovězího vývaru
- 200 g strohaného eidamu k podávání
- hladkolistá petrželka k podávání
- nakládané okurky k podávání
Postup přípravy receptu Srbské rizoto
Recept na srbské rizoto je ve své podstatě úplně jiné jídlo, než které dostanete v italské restauraci nebo u hipsterů, když u nich na návštěvě řeknete, že chcete rizoto. Recept na srbské rizoto v sobě ukrývá dvě svízele, kterým je potřeba se vyhnout. Za prvé použijte dostatečné množství rajčatového protlaku, protože potom je srbské rizoto vláčnější a jemnější v konzistenci. Recept na srbské rizoto za druhé vyžaduje dostatek sterilovaného hrášku. Tak na to nezapomeňte. Pro pikantnější zážitek z jídla můžete do rizota přidat chilli papričku nebo kajenský pepř. Pokud chcete recept na srbské rizoto vylepšit, přilijte do hrnce olej z pečených paprik.
--Ve větší pánvi nebo hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli do zlatova.
--Přidejte maso, osolte a vše orestujte. Maso při restování rozmačkávejte vařečkou na kousíčky. Nakonec přidejte najemno nakrájený česnek a na chvíli ho orestujte.
--Přilite protlak, krátce orestujte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, hrášek a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže.
--Ke konci vaření podle potřeby případně podlijte ještě trochou vývaru.
--Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.