Bramborák recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramborák , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.05.2022
Kategorie receptu: Bramboráky, České, Chuťovky, Dobroty, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: bramboráky, česká kuchyně, chuťovka, Ostatní kuchyně, příloha, svačina, vegetariánský recept, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Bramborák
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 4 PL hladké pšeničné mouky
- 4 stroužky utřeného česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 3 hrsti drhnuté majoráky
- sádlo nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramborák
Bramboráky jsou zázrak. Téměř z ničeho uděláte super pochoutku. Bramboráky a jejich recepty kolují mezi lidmi a vybrušuje se ideální varianta. Bramboráky ale nemají vítěze, každý je svým způsobem dobrý. Tento recept na bramborák patří mezi základní, takže jím nikoho neurazíte. A můžete si jej upravit podle svého, bramboráky totiž snesou hodně. Hodně ale i dají, a za málo. Proto v tý naší české kotlině bramboráky tolik milujeme. Je to jednoduché, levné a rychlé jídlo. Jediné, co recept na bramborák potřebuje, je trochu síly a vytrvalosti na škrábání brambor.
Zkrátka a dobře – na chalupě v létě, doma v obýváku v zimě a také kdykoliv během roku se hodí udělat bramboráky, nasytit a pochutnat.
--Nejprve brambory oloupejte, osušte a nastrouhejte. Ve velké míse je nechte vykapat nebo vymačkejte vodu z nich.
--Ve stejné míse brambory smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a drcenou majoránkou. Vypracujte na těsto.
--Na pánvi na středním plameni rozpusťte sádlo v dostatečném množství, bramboráky by v něm měly napůl plavat.
--Bramboráky smažte z obou stran. Ten první bramborák si udělejte na zkoušku. Bramboráky skvěle chutnají teplé i studené.